Csakrák, a Nap, és a benső alkímia – jóga tábor a Bükkfensíkon

Jóga, meditáció, mantra és szakrális túrák – 4 feltöltő nap a Bükk szívében

Mivel a pránával szinonim, Szúrja minden betegség gyógyítója… Mint mondják, azok, akik a szúrja namaszkárát (azaz a napüdvözletet) a légzésritmusokkal, valamint ezekkel a mantrákkal együtt naponta tizenkétszer elvégzik, száz évig élnek. /Szvámi Véda Bháráti: A kundalinierő rejtelmei/

A tábor célja, hogy feltöltődj, éberré válj a benned élő Fényre, és átéld valódi természeted

Az ember sokrétű lény. Minden ember rá van fűzve 5 energia tartályra, ezek a tattvák, melyből folyamatosan energia áramlik lényébe. Csakráink ezt az életenergiát áttranszformálják és a nádik, avagy információs és energia csatornák hálózatán át közvetítik. Ez az energia a marma pontokon belép a fizikai testbe, és felel az összes élettani működésért, valamint belép a mentális testbe, és felel érzelmeink és gondolataink megfelelő működéséért. 

Ha a csakra rendszer nem kiegyenlített, vagy a nádik az életvitel miatt, pl a minket ért hatások, nem kezelt stressz, hibás reakciók ismétlése és függőségek, vagy karmikus okok miatt eltömődöttek, különféle betegség állapotok lépnek fel azért, hogy helyreállhasson a csakrák harmonikus működése, és az energia és információ áramlás egész lényünkben.

A tábor 4 napja alatt olyan hatha jóga gyakorlatokat veszünk majd, melyek segítenek a csakrák működését kiegyensúlyozni, nyitják az eltömődött nádikat. Amikor ez az egyensúly helyreáll, megéljük, hogy feltöltöttek, nyugodtak, kiegyensúlyozottak vagyunk, és átéljük, hogy lényünk örömteli. És ezt a minőséget, azaz örömet és életkedvet tudjuk szétárasztani a világba, és ezáltal tud a világ olyan irányba változni, melyet szívből szeretnénk.

A tábor központi gyakorlat sora a napüdvözlet vagy szurja namaszkár, melynek mindhárom rétegét fogjuk gyakorolni.

A szurja namaszkár felébreszti az egyén természetének szoláris aspektusát, ezáltal felszabadítja az életenergiát a magasabb tudatosság kifejlesztéséhez. /Szvámi Satyananda/

Benső alkímia

A napüdvözlettel tehát előkészítjük a spirituális ébredést. Majd bizonyos speciális mantrákkal megnyitunk olyan kapukat, melyek korábban részben zárva voltak, azaz fokozatosan belépést kapunk a Szív négy síkjába, a Szurja-lókába:

A kundalini-jógában, mely azonos a Sri-vidjával (a teremtő Energia, Shakti ismerete) a három lóka, a fény három székhelye közül a másodikat szúrja-lókának, a szoláris világnak ismerik. A szúrja-lókába való beavatás, a jóga-diksá felkészíti az egyént, hogy a csandra-lóka (lunáris világ) birodalmába emelkedjen, az ádnyá csakrán túl, ahol a fény többé már nem éget, hanem hűsít. /Szvámi Véda Bhárati/

Sri Vidjának, mint ősi, védikus élet és világmodellnek a szívhez tartozó létszintje, a szúrja-lóka 4 rétegből áll. Az első szintje a helyes önismerethez és a nádi-rendszer kiegyenlítéséhez kapcsolódik. A 2. és 3. rétegek a transzmutáció szintje, ahol már a minket segítő erők kívánságaink irányába hajlandók rendezni a világot. Ezen a szinten feladatunk, hogy kívánságainkat összhangba hozzuk a Teremtés egészével, azaz rátaláljunk életutunkra, vagy még stabilabban járhassuk azt. A szúrja-lóka 4. szintje pedig az életelixir. Az életelixirre mindenki önmagában találhat rá. És amikor rátalált, maga is a Fény hordozójává válik, és léte gyógyító lesz a világ számára. 

Mindennek a felfedezését, átélését segíti a Bükkfennsík szakrális tere. Minden délután ugyanis a program része egy rövid, 5-8 km-es meditációs túra is.

 

Mikor való neked ez a tábor?

Mit tartalmaz pontosan a 4 napos tábor?
  • Szállást 2 ágyas, fürdőszobás apartmanokban (idegenforgalmi adóval). Felárral 1 ágyas elhelyezésre is van lehetőség.
  • Teljes ellátást: ízletes, bőséges vegetáriánus reggeli, ebéd és vacsora (csütörtök déltől vasárnap délig)
  • Jóga órák, meditációk vezetését
  • 3 meditációs túra vezetését 
  • 3 előadást, beszélgetést a csakrákról, nádikról, a Szúrja-lókáról, és a Sri Vidya alapjairól. 

 

Mikor és hol lesz a tábor?

A tábor 4 nap/3 éjszaka, a Bükk emelő terében lesz az aranyló őszben.  

2022. október 13. (csütörtök) reggeltől október 16. vasárnap délutánig tart.

A szállás a Bükk szívében, a Bükk fennsík hegyvidéki klímájában, lakott területtől távol, ősbükkösben felépült Pálos kolostor romjainak közvetlen szomszédságában található. A pontos helyet, és az odajutáshoz segítséget a jelentkezést követően adjuk meg. 

Mennyibe kerül?

A részvétel teljes ára: 87 000 Ft/fő.

Előleg: 17 000 Ft Az előleg lemondás esetén nem visszatérítendő, de átruházható. Az előlegen felüli részt a helyszínen készpénzzel fizetheted majd ki.

Egyágyas felár: 9 000 Ft/fő.

 

A tábor maximális létszáma 22 fő. A helyeket a jelentkezés sorrendjében fogadom el. 

 

Az esemény befejeződött.

Dátum

2022. okt 13. - 16.
Lejárt!

időpont

09:00 - 16:00

Résztvételi díj

2023 febr. 12-ig: 74.000 Ft, utána 89.000 Ft

helyszín

Bükk hegység
kategória

Szervező

Bükki Tamás Aila
Bükki Tamás Aila
Telefon
+36 30/375-1960
Email
gajatrijoga@gmail.com
Honlap
https://gajatri.hu
QR Code