Zöld halmok – spirituális túra

Az öt fa c. könyvem végigvisz az ógörög-óegyiptomi-kaldeus 7 szintes beavatás folyamatán. Ehhez a spirituális túrához ad fontos útmutatást a könyv egyik tájrúnája, mely a Tudás fájáról és az ezzel kapcsolatos erőkről szól. Így írok arról a helyről, ahová ez az út elvisz:

Ha leül itt az ember – a vastag, mélyzöld mohával benőtt ősi kövek hívják: gyere, ülj le itt, feküdj közénk! –, a fák felsegítik, hogy elérjen egy másik, ősi világot, ami sokkal régebbi, mint az emberé. És akkor döbben csak rá a vándor, hogy ezek a fák, amelyek a Zöld halom tájtemplomot keretezik, töredezett tükörképei csak valami határtalannak; egy nagy erejű, fehér fényben izzó fának. Egy fának, amely a feje tetején áll és furcsamód az égben vannak a gyökerei. Krisna így mesél erről a fáról Ardzsunának:

Hallottál az örökéletű asvatthafa értelméről,
gy
ökerei felül vannak, ágai lent terjednek szét,
a Szent
írás ősi igéi jelentik a leveleit,
s annak, aki ezt tudja, méltán Véda-ismer
ő a neve.”

Ennek az ősi fának egyetlen példánya képes egész erdőt alkotni; az ágairól aláereszkedő léggyökerek belépnek a talajba, és belőlük új fa sarjad.

Ez a Tudás fája, amely lényegében a halálerő. Ugyanezt a rejtett minőséget hordozza egyébként az éger, a cseresznye és a dió is. Erre a benső fára itt, a Halak csillagképhez tartozó tájtemplomban könnyebb rátalálni.

Aki itt leül, annak talán megadatik, hogy emlékezhessen saját útjára oda és vissza, égi és földi születéseket váltogatva – így hullámzik végig az élet az örökkévalóságon át. Csak akkor tud oldódni az ősi görcs a haláltól, ha valaki rá meri bízni magát az élet-tenger hullámaira.

Ez a tájtemplom a magas Börzsönybe vetülő Halak csillagkép Tejút felé néző ágának egyik speciális energetikájú tájtemploma.

Az út során végig maunában, azaz csöndben leszünk. Ha úgy döntesz, hogy elkísérsz minket, akkor ezt vállalod. A mauna egy nagy erejű eszköz: segít megőrízni energiáinkat, és segítségével a benső folyamatokra, önmagunkhoz és a természerhez való kapcsolódásra sokkal jobban tudunk fókuszálni. 

Milyen nehéz ez az út?

Ez a túra nem a teljesítményről szól. Hanem arról, hogy a táj segítségével mélyen kapcsolódhass önmagadhoz. A teljes út hossza, amit bejárunk majd kb. 15 km. A szintkülönbség kb. 680 m lesz, azaz jelentős. Az út végigjárása jó állóképességet kíván.

Ellenjavallatok: mozgásszervi, izületi betegség, szívbetegség, aszma, jelentős túlsúly, valamint pszichés zavarok és pszichiátriai betegségek esetén a túrát nem javaslom most Neked. Ha bizonytalan vagy, jó lesz-e Neked, nyugodtan hívj fel, megbeszéljük!

Mikor ajánlott neked?

  • Ha szoktál túrázni, egészséges vagy testileg, lelkileg, és jó állóképességgel rendelkezel.
  • Ha szoktál otthon rendszeresen meditálni.
  • Ha érdekel, mit rejt a Hegy és az erdő túl azon, amit a szemeddel láthatsz.
  • Ha fontos számodra, hogy spirituálisan fejlődj.

Szükséges felszerelés

  • Bordázott talpú, vízhatlan túracipő vagy bakancs
  • Habszivacs ülőtégla a meditációhoz (jóga blokk ajánlott, mert könnyű, és hőszigetel)
  • Réteges, meleg öltözet; a meditációhoz plusz réteg!
  • Vízhatlan és szélálló kabát
  • Hosszúnadrág

Részvétel ára

A részvétel adományos. Kérlek, hogy annyit adj, amennyit örömmel adni tudsz.

Az adomány ajánlott összege 5.000 és 15.000 Ft között van.

Adományodból 5.000 Ft értékben egy fát ültettetek majd el utánad, hogy kompenzálhassuk az odautazás karbon lábnyomát. Egy gyönyörű, életerős fa fog növekedni az országban valahol a segítségeddel. Így az utaddal hozzájárulsz ahhoz is, hogy ez a Föld nevű bárka egy gyönyörű, élhető hely maradjon a gyermekeinknek, unokáinknak.

2023. szeptembere óta az adományaitokból eddig összesen 84 fát ültettünk el.

Jelentkezés

Figyelem, a túra korán indul. 7:30-kor fogunk találkozni a Börzsöny lábánál. (A téli időszámítás miatt korán sötétedik). Ha bejelölöd alább, hogy kérsz az odajutásban segítséget, várhatóan találunk neked autós túratársat, akihez beszállhatsz. A találkozóhely azonban elárhető Bp-ről induló vonattal is.

A jelentkezéshez kérlek, hogy töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot!  A résztvevők maximális száma: 18 fő.

Szeretettel várlak:

Bükki Tamás Aila

 

Az esemény befejeződött.

Dátum

2023. nov 04.
Lejárt!

időpont

07:30 - 16:30

Résztvételi díj

Adományos. Ajánlott adomány: 5000 - 15000 Ft között

Bővebben

Regisztráció

helyszín

Börzsöny

Szervező

Bükki Tamás Aila
Bükki Tamás Aila
Telefon
+36 30/375-1960
Email
gajatrijoga@gmail.com
Honlap
https://gajatri.hu
QR Code