Adatkezelési szabályzat

1. Az adatkezelési tájékoztató célja

Dr. Bükki Tamás (2640 Szendehely, Rákóczi u. 16, a továbbiakban Adatkezelő) mint a Gajatri Jóga & Terápia közösség felelős képviselője, és a gajatri.hu ill. gayatri.hu weboldalak tulajdonosa, mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

Az Adatkezelő adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a https://www.gajatri.hu/joga/adatkezelesi-szabalyzat címen.

Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen tájékoztatót bármikor megváltoztassa. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét. Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és megválaszoljuk kérdését. Az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseit a következő fejezet elérhetőségein teheti fel nekünk.

Az Adatkezelő elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását.

Az Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Az Adatkezelő az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

2. Az adatkezelő adatai

Amennyiben megkeresne minket, az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba az Adatkezelővel. Az Adatkezelő minden hozzá beérkezett e-mailt az személyes adatokkal együtt az adatközléstől számított legfeljebb 1 év elteltével töröl.

  • Név: Dr. Bükki Tamás (minősített jógaoktató, jógaterapeuta) e.v.
  • Székhely: 2640 Szendehely, Rákóczi utca 16.
  • Adószám: 68705994-1-32
  • Telefonszám: +36-30-3751960
  • E-mail: gajatrijoga@gmail.com

3. A kezelt személyes adatok köre

3.1. Regisztrációs során megadandó személyes adatok, a felhasználás jogalapja és megőrzési idő

Az Adatkezelő a következő tevékenységeihez kér és kezel személyes adatokat:

  1. Feliratkozás ingyenesen letölthető anyagainkra
    • Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása
    • A kezelt adatok köre: név, e-mail cím
    • Az adatkezelés célja: digitális anyag(ok) e-mailben történő elküldése
    • Az adatok törlésének határideje: az anyag letöltését követő 30 nap
    • Az adatközlés hiányának esetleges következménye: az ingyenes anyag letöltésének ellehetetlenülése
  2. Ingyenesen letölthető anyag témájában értesítés kérése tanfolyamoktól, egyéni és csoportos órákról és kapcsolódó ajánlatokról
    • Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása
    • A kezelt adatok köre: név, e-mail cím
    • Az adatkezelés célja: ajánlat értesítések e-mailben történő elküldése
    • Az adatok törlésének határideje: visszavonásig (ezt a feliratkozott a hírlevelek végén megadott linken egyszerűen megteheti)
    • Az adatközlés hiányának esetleges következménye: ingyenes közösségi tartalom értesítők küldésének ellehetetlenülése; ajánlat értesítők küldésének ellehetetlenülése; a cég partnerei által meghirdetett, online marketing témájú ajánlat-értesítéseinek ellehetetlenülése
  3. Jóga órára való bejelentkezések a gajatri.booked4.us rendszeren keresztül
    • Az adatkezelés jogalapja: érintett bejelentkezése órára, melyhez a booked4.us rendszerében kifejezett hozzájárulást adott. 
    • A kezelt adatok köre: név, e-mail cím, telefonszám
    • Az adatkezelés célja: bejelentkezés órára, óra emlékeztetők küldése, órákról és jógás eseményekről értesítések e-mailben történő elküldése
    • Az adatok törlésének határideje: visszavonásig (ezt a feliratkozott emailben jelezheti, vagy a hírlevelek végén megadott linken egyszerűen megteheti)
    • Az adatközlés hiányának esetleges következménye: nem lesz helye az adott jóga órán, vagy nem kap árkedvezményt (az árkedvezmény mértéke és időtartama változhat, a pontos árak a https://gajatri.hu/joga/jogaorak-lista alatt az egyes órák részletes leírásánál találhatók meg)
  4. Hírlevélre, mini-tanfolyamra történő feliratkozás
    • Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása
    • A kezelt adatok köre: név, e-mail cím
    • Az adatkezelés célja: digitális anyag és ajánlat e-mailben történő elküldése
    • Az adatok törlésének határideje: visszavonásig (ezt a feliratkozott a hírlevelek végén megadott linken egyszerűen megteheti)
    • Az adatközlés hiányának esetleges következménye: az ingyenes anyag letöltésének ellehetetlenülése; ingyenes blog-cikk értesítők küldésének ellehetetlenülése; ingyenes videós adás értesítők küldésének ellehetetlenülése; ingyenes közösségi tartalom értesítők küldésének ellehetetlenülése; ajánlat értesítők küldésének ellehetetlenülése; a cég partnerei által meghirdetett, online marketing témájú ajánlat-értesítéseinek ellehetetlenülése

3.2. Technikai adatok

Az Adatkezelő a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat: az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás); hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége); változatlansága igazolható (adatintegritás); a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.  Az Adatkezelő jelenleg a mailchimp hírlevél küldő rendszert használja (https://mailchimp.com), mely biztosítja a fenti feltételeket.

A mailchimp az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

A mailchimp, valamint az Adatkezelő az adatkezelés során megőrzi a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult; a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét; a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

Az Adatkezelő a jóga órákra való bejelentkezésnél a  booked4.us  rendszert használja, mely garantálja az adatok biztonságát, lásd a booked4.us adatvédelmi tájékoztatóját.

3.3. Cookie-k (Sütik)

A sütik feladata

A sütik információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket; megkönnyítik a weboldal használatát; minőségi felhasználói élményt biztosítanak. A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék az weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

Az Adatkezelő weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával az információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

Az Adatkezelő weboldalán alkalmazza a Facebook pixeleket is, mely információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt; és ennek segítségével remarketing tevékenységet végezzen, és így a felhasználó számára várhatóan érdekes és releváns híreket juttasson el a honlap látogatóhoz a facebook-on keresztül.

3.4. Hírlevélhez kapcsolódó adatok törlése, megváltozatásának kérése

A feliratkozottaknak küldött email-ek végén minden esetben ott található egy link, melyre kattintva a feliratkozott egyszerűen leiratkozhat a listáról. Ha a leiratkozás megtörtént, a feliratkozott erről emailt értesítést kaphat. Ennek célja az, hogy továbbított email/hírlevél esetén a levél alján lévő linkre kattintva harmadik személy is kezdeményezheti a feliratkozott törlését, így fontosnak tartjuk, hogy erről a feliratkozott tájékoztatást kapjon, valamint lehetőséget arra, hogy ilyen esetben újra feliratkozhasson az adott listára/hírlevélre, ha ezt szeretné.

4. Általános adatkezelési irányelvek

Az Adatkezelő tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);
  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);
  • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
  • 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.); 2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);
  • 2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.).

5. Az adatok fizikai tárolási helyei, az adatokat megismerők köre

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe:

  • Egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben,
  • Másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.
  • Honlapunkon feliratkozik hírlevelünkre és/vagy tematikus mini tanfolyamaink egyikére
  • Az általunk létrehozott űrlapon (önálló url-el rendelkező, mailchimp által fenntartott ún. landing-page-en) adta meg adatait abból a célból, hogy egy digitális tartalmat/dokumentumot megkapjon.
  • Részt vett jógaoktatóink vagy más munkatársunk által tartott foglalkozáson, vagy közösségi rendezvényen (pl. egészség-nap, jóga-nap) és az ott kitöltött regisztrációs lapon bejelölte, hogy kér Hírlevelet és ezzel összefüggésben értesítést tanfolyamainkról, óráinkról.

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolható.

A hírlevél/minitanfolyam, valamint jógaórákon és más eseményeken való regisztrációkor felvett adatokat a mailchimp rendszerben (felhőben) tároljuk; alkalmanként ezek az adatok az Adatkezelő számítógépére exportálásra kerülnek. Mindkét terület hozzáférése megfelelő információs technikai biztonsági eszközökkel (jelszóval) védett, melyhez az Adatkezelőn kívül csak annak megbízottja, Almási Zsófia (Cím: 2640 Szendehely, Rákóczi utca 16) férhet hozzá, akiért az Adatkezelő felelősséget vállal.

Az Adatkezelőn és annak megbízottján kívül a mailchimp rendszerben tárolt adatokhoz a honlap fejlesztő Szeráf Stúdió Bt (2132 Göd, Deák Ferenc utca 87) férhet hozzá; hozzáférés jogalapja: technikai segítség nyújtás és honlap fejlesztés. Az Adatkezelő a honlap fejlesztővel kötött szerződésének titoktartási záradékában biztosította, hogy a honlap fejlesztő az általa hozzáférhető adatokat harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adja át.

6. Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

6.1. Tájékoztatáshoz való jog

Az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

6.2. Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

  • az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái;
  • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama;
  • a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga;
  • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

6.3. Helyesbítés joga

Az érintett kérheti az Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

6.4. Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre; a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell

6.5. Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat.

Adatvédelmi hatósági eljárás Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

  • Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
  • Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
  • Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
  • Telefon: 0613911400 Fax: 0613911410
  • E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu  
  • Honlap: http://www.naih.hu

Kelt: 2018. május 24.