Az élet keresése – meditációs és spirituális túra tábor a Bükkfensíkon

Gyönyörű és fontos része vagy a világnak

A születésnek és halálnak nevezett két végpont között található időszakot életnek nevezzük, de valójában ez az időszak csak egy kis töredékét alkotja az életünknek. Az élet teljessége a születésnek és halálnak nevezett pontokon túl rejtőzik. Tudatlanságunk miatt a számunkra látható kis részletet tekintjük az élet egészének, de ez nem így van. … Valódi Önmagunk nem korlátozódik a megnyilvánultra – nem vagyunk annyira kicsik és jelentéktelenek! … Életünk nagy feladatai, melyek látszólag meggátolják előrehaladásunkat, és amelyek kívülről nézve ellenállnak minden megoldási kísérletnek, saját hibáinkból és tudatlanságunkból fakadnak. Csak akkor fordul jobbra a sorsunk, ha felfedezzük létünk célját, és tudjuk, hogyan javíthatunk életünkön. /Szvámi Ráma: Ísá-upanisad, a Bölcsesség könyve/

A tábor célja: az élet teljességének megélése. Az eszközök mindehhez: meditáció, mantrák, regeneratív és energia ébresztő jóga, valamint szakrális túrák, fák, hegyek, napfény és friss levegő – 4 nap a tavaszi Bükk szívében.

Az ember sokrétű lény. Minden ember rá van fűzve 5 energia tengerre, ezek a tattvák, melyből folyamatosan életenergia áramlik lényébe. Csakráink ezt az életenergiát alakítják át és a nádik, avagy információs és energia csatornák hálózatán át közvetítik lényünkhöz. Ez az energia a marma pontokon belép a fizikai testbe, és felel az összes élettani működésért, valamint belép a mentális testbe, és felel érzelmeink és gondolataink megfelelő működéséért, sőt, szociális viszonyainkért is. Mindaz magunkban van kódolva, ahogy a világot belül és kívül tapasztaljuk. 

Ha a csakra rendszer nem kiegyenlített, vagy a nádik az életvitel miatt, pl a minket ért hatások, nem kezelt stressz, hibás reakciók ismétlése és függőségek, vagy karmikus okok miatt eltömődöttek, különféle betegség állapotok lépnek fel azért, hogy helyreállhasson a csakrák harmonikus működése, és az energia és információ áramlás egész lényünkben. Vagyis minden élethelyzet és életesemény amiatt van, hogy egyre egészségesebb, örömtelibb legyél, és veled együtt a világ is, ahol élsz.

A tábor 4 napja alatt olyan hatha jóga gyakorlatokat veszünk majd, melyek segítenek a csakrák működését kiegyensúlyozni, nyitják az eltömődött nádikat. Amikor ez az egyensúly helyreáll, megéljük, hogy feltöltöttek, nyugodtak, kiegyensúlyozottak vagyunk, és átéljük, hogy lényünk örömteli. 

Mindezt erőteljesen segíti az erdő, a fák, és a hegyek.

A fák a világ legtársasabb lényei. Az egész erdő együtt él, lüktet, a fák millió gombafonallal, gyökérzetükön keresztül, és lombjaikon keresztül érzik és segítik egymást. A fák téged is befogadnak, átölelnek, ringatnak, felemelnek. 

A tábor során minden nap többször kapcsolódunk a természethez, rövid spirituális-meditációs túrákat teszünk. A túrákon teljesen csendben leszünk. A csend segít, hogy magadhoz kapcsolódj, és fákhoz kapcsolódj. 

Minden, amit tenni fogunk, a jóga, a túrák, a mantrák (speciális energiával feltöltött rezgés-kódok), mind-mind azt szolgálja, hogy teljesebb és mélyebb legyen a meditációd, és mikor visszatérsz a meditációból, megélhesd, hogy ennek a teljességnek a része vagy. Egy békés, energiával teli része, mely elválszthatatlanul él együtt mindennel, azaz gyönyörű és fontos része vagy a valóságodnak.

A tábor célja, hogy amikor hazamész, képes legyél úgy járni az utad, hogy az a dharmád része legyen, azaz a neked kijelölt út, ami békét hoz és örömet teremt – önmagadban, önmagadnak és másoknak egyaránt.

A tábor során lesz 3 előadás is, melyen végig megyünk Swámi Ráma útmutatását követve egy ősi iraton, az Ísa-Upanisadon, azaz a Bölcsesség könyvén. A bölcsesség, az a tudás, amit megtapasztaltál. A bölcsesség könyve inspirálhat, azonban magadban nyithatod ki – az erdő és a hegyek és a társaid, mind-mind segíteni fognak ebben. 

A magány az elme álma. Sosem vagy egyedül. 

Mikor való neked ez a tábor?

Ez a tábor neked való, akkor, ha szeretnél

 • fejlődni spirituálisan
 • feltöltődni
 • mélyebb önismeretre szert tenni
 • szeretnéd elmélyíteni a meditációd
 • vagy megtanulni meditálni (elindulni ezen az úton)
 • pozitívan állni a jövőhöz, és a jót erősíteni magadban és magad körül
 • szeretnéd megtapasztalni az erdő feltöltő erejét

Jöhetsz akkor is, ha valamilyen betegséggel élsz. Például különösen gyógyító lesz számodra, ha depressziós vagy, valamint bizonyos pszichoszomatikus betegségek esetén, vagy ha az endokrin rendszer ill. idegrendszer valamilyen egyensúlyvesztéses állapotával élsz, pl. cukorbetegség, pajzsmirigy alul vagy túlműködés.

A tábor ellenjavallt számodra akkor, ha krónikus mozgásszervi betegséged van és fájdalmas a mozgás, illetve szív és érrendszeri betegségek esetén, továbbá akkor, ha agyi sztrókod volt. Továbbá nem alkalmas akkor sem, ha jelentős sérved van, valamint súlyos gerinc problémád, pl. gerincsérv, mely akut fájdalommal jár. Várandósság esetén csak akkor vehetsz részt a táboron, ha nem léptél még túl a 8. héten. 

Kérlek, hogy jelentkezésednél mindenképp őszintén add meg pillanatnyi egészségi állapotod, mert csak így tudok segíteni neked – ha ezt szeretnéd!

Mit tartalmaz pontosan a 4 napos tábor?
 • Szállást 2 ágyas, fürdőszobás apartmanokban (idegenforgalmi adóval). Felárral 1 ágyas elhelyezésre is van lehetőség.
 • Teljes ellátást: ízletes, bőséges vegetáriánus reggeli, ebéd és vacsora (csütörtök déltől vasárnap délig)
 • Jóga órák, meditációk vezetését
 • 3 meditációs túra vezetését 
 • 3 előadást az Ísa-upanisádról, a csakrákról, mantrákról. 

Mikor és hol lesz a tábor?

A tábor 4 nap/3 éjszaka, a Bükk emelő terében lesz az arany-zöld tavaszban. 

2023. május 11. (csütörtök) reggeltől május 14. vasárnap délutánig tart.

A szállás a Bükk szívében, a Bükk fennsík hegyvidéki klímájában, lakott területtől távol, ősbükkösben felépült Pálos kolostor romjainak közvetlen szomszédságában található. A pontos helyet, és az odajutáshoz segítséget a jelentkezést követően adjuk meg. 

Mennyibe kerül?

A részvétel teljes ára: 89 000 Ft/fő.
Kedvezményes jelentkezés 2023. febr. 12-ig: 74 000 Ft/fő. A kedvezmény febr. 12-ig befizetett előleg esetére érvényes.

Előleg: 24 000 Ft Az előleg lemondás esetén nem visszatérítendő, de átruházható. Az előlegen felüli részt a helyszínen készpénzzel fizetheted majd ki.

Egyágyas felár: 21 000 Ft/fő.

Hogyan és meddig jelentkezhetek? 
 1. A lenti űrlap kitöltésével jelentkezhetsz.
 2. Egy munkanapon belül számlát állítok ki Neked az előlegről, melyet átutalással vagy bankkártyával is fizethetsz. 
 3. Az előleg befizetését visszaigazolom, és ezzel a jelentkezésed kész is.

Jelentkezési határidő: 2023. április 23.  

A tábor maximális létszáma 22 fő. A helyeket a jelentkezés sorrendjében fogadom el. 

A befizetett előleget csak abban az esetben utalom vissza, ha bármilyen, rajtunk kívül álló okból a tábort nem tudom megtartani. Ebben az esetben az

Az esemény befejeződött.

Dátum

2023. máj 11.
Lejárt!

időpont

09:00 - 16:00

Résztvételi díj

2023 febr. 12-ig: 74.000 Ft, utána 89.000 Ft

helyszín

Bükk hegység

Szervező

Bükki Tamás Aila
Bükki Tamás Aila
Telefon
+36 30/375-1960
Email
gajatrijoga@gmail.com
Honlap
https://gajatri.hu
QR Code