VISSZAJELZÉSEK

„A vállfájásom egyik napról a másikra megszűnt”

 

„Az utóbbi években nem mozogtam eleget és mind fizikailag, mind lelkileg kifáradtam, lemerültem, de nagyon. Régen sokat jógáztam, most viszont azt éreztem, hogy a csoportos jóga nem elég. Szerettem volna végre tudni, mit csináljak, hogy a mindig kiújuló vállfájásom megszűnjön. A jóga erejében már régóta bízom, a vállfájásom pedig egyre rosszabbodott, a karomat alig tudtam megmozdítani. Ezért kerestem egyéni jógát. (Orvosnál is voltam természetesen, de most nem arról szeretnék írni.) Így találtam rá „véletlenül” Tamásra és a jógaterápiára.

A terápia során a lejegyzett gyakorlatokat otthon csináltam, de nem mindig rendszeresen, voltak mélypontjaim. Tamás empatikus személyisége ezeken mindig átlendített. Rávett olyan tisztítógyakorlatokra is, amelyek először komoly ellenállásba ütköztek részemről. Szépen lassan megtapasztaltam, hogy ezek a gyakorlatok egyszerűen hatnak rám: szinte el sem hittem, hogy a vállfájásom egyik napról a másikra megszűnt és azóta sem tért vissza!

Azt is megtanultam, hogy egyrészt a pihenés mennyire szerves része a jó fizikai és szellemi közérzetnek, másrészt pedig tudatosan törekedjek arra, hogy kipihent legyek. Eleinte erre is nehezen vettem rá magam, de később egyre könnyebben ment és hallgattam Tamás relaxációit, ami sokkal jobban pihentet és regenerál, mint egy mély alvás. Összességében elmondhatom, hogy egy olyan komplex és hatékony rendszert találtam, ami nem csak a fájós vállamat látja és próbálja elszigetelten kezelni, hanem valóban képes arra, hogy összerakja és meggyógyítsa testem porcikáit, lelkem darabjait.

A jógaterápia során érzékeltem, hogy Tamás mennyire hisz a jóga gyógyító erejében, nem csak a szerzett tudás, hanem saját tapasztalatára alapozva is, amelyről mindig mély szakmai alázattal beszélt. Tamás személyisége éppen olyan, hogy ezt a tudást és tapasztalatot hitelesen tudja átadni, ezért is hatékony. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy rátaláltam.”

 

Becsei Kati
2017. október
„Kitartó gyakorlással minden megoldható”

 

„Tavaly a Facebook oldalán találkoztam először Tamás cikkeivel, amelyek a magas vérnyomásról szóltak. Mivel ő is hasonló cipőben járt fiatal korában, és egy „nem gyógyszeres„ megoldást ismertetett, így felkeltette az érdeklődésemet. Hosszú évek alatt rájöttem, hogy a gyógyszer nem segít, sőt, amíg szedtem, csak rosszabbul éreztem magam. A megoldás kulcsát azonban Tamás adta a kezembe, miután személyesen is felkerestem. Az első találkozásnál már éreztem, hogy egész más oldalról közelíti meg a „problémákat”, mint az orvosok. 3x találkoztunk személyesen. Ezalatt megtanultam azokat a technikákat, amelyeket alkalmazni tudok a magas vérnyomás kezelésében.

Őszintén bevallom, kezdeti lelkesedésemet felváltotta mindenféle kifogás , de valamit azóta is használok. Tamás elárulta előre, hogy ez így lesz…  És most hol tartok? A váltott zuhanyt minden reggel megcsinálom. Rendszeresen jógázom. A mudrát és mantrát akkor veszem elő, ha ideges vagyok. Még bőven van hova fejlődnöm. Nem is olyan egyszerű változtatni a szokásainkon, még akkor sem, ha a mi érdekünkben történik.

Amire viszont rájöttem, és ezért nagyon hálás vagyok Tamásnak: eddig küzdöttem a magas vérnyomás ellen, nem akartam elfogadni, hogy egy orvosnál úgy bepánikolok, hogy felugrik az értéke. Cikinek éreztem. Az út, amin vagyok, segített  elfogadni, hogy ilyen vagyok, és idáig ellenálltam a természetes testi folyamatomnak, miszerint idegesen felmegy a vérnyomás, így normális. Évekig elhittem, hogy beteg vagyok, mert az orvosok állandóan ijesztgettek a következményekkel, és ez egyre jobban rontott a helyzeten. A hosszú évek berögzült lenyomatait nem lehet egy vesszőcsapásra eltűntetni, de kitartó gyakorlással minden megoldható. Minden fejben dől el.”

 

M. Tímea
2019 április

„Jógával kezdeni a hetet nagyon jó, kisimít, feltölt, megnyugtat… a hátfájásomat is jobban kordában tudom tartani. Annyi jó gyakorlatot tanultam mostanra, hogy szinte minden reggel és este jógázok kicsit, így a hátfájásomat is jobban kordában tudom tartani. Örülök, hogy rátaláltam erre a mozgásra, ami a testemnek és a lelkemnek is jót tesz.”

 

Ertsey Nikolett
2017 október

„Évekkel ezelőtt a véletlen és az új iránti kíváncsiságom vett rá, hogy elkezdjek jógázni. Megismertem egy kiváló jóga oktatót, bekerültem egy kellemes társaságba. A jóga által megtapasztaltam az irányított mozgás jótékony hatását, hogy hatnak egyes mozgásformák belső szerveim működésére. A heti rendszeres mozgás erőt ad a napi feladatok ellátásához. „

 

Kovan Zsuzsa
2017 október

A 90-es évek végén kezdtem el jógázni orvosi ajánlatra. Attól kezdve lényegesen megváltozott az életem. Már nem csapnak össze a fejem felett a hullámok, már ura vagyok saját éltemnek Nem volt könnyű a kezdet, de a kitartásom meghozta a gyümölcsét. Hogy közel hetven évesen ilyen egészségi állapottal rendelkezem, azt is csak a jógának köszönhetem.

 

Becsei Kati
2017 október
„Tökéletesen kikapcsolhatóak a mindennapi nyűgök”

 

„Tamás, a jóga és a jógaóráid azon kincseim közé tartoznak, amelyeket az elmúlt néhány évben találtam. Ajándék Testemnek, Lelkemnek. Ha fáradt vagyok, pihentet és felüdít, ha feszült vagyok, megnyugtat, ha le vagyok merülve, energiával tölt fel. Pont azt kapom tőle, amire éppen szükségem van. Miután elkezdtem jógázni, csak egy idő után tűnt fel, hogy kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb lett az életem és hogy a jógaórát követő reggelen korábban és kipihentebben ébredek.

Nagyon megkapó számomra az az alázat, ahogyan a jógához viszonyulsz, az, hogy mennyire felkészült vagy és folyamatosan képzed magad. Az, hogy milyen találó humorral tudod fűszerezni az órákat, külön ajándék. Nagyon szeretem azt, amilyen módon rávezetsz arra, hogy a jóga lényege elsősorban nem a testmozgás, hanem hogy megtanuljunk gyengédséggel és szeretettel viszonyulni önmagunkhoz, a Testünk aktuális állapotához, megismerjük és tiszteljük külső és belső határainkat.

Az óráid igényesek és változatosak, figyeled és segíted a résztvevőket, a gyakorlatok mindig igazodnak a jelenlévőkhöz, mind nehézségben, mind tempóban. Az órákon velünk megosztott gondolataid önmagukban is fantasztikusak, mert óriási tudást és tájékozottságot mutatnak, de plusz hozadékuk, hogy beépíthetőek a mindennapjainkba, segítenek eligazodni az életünk dolgaiban, vagy éppen segítenek megőrizni vagy helyreállítani egészségünket. 

Legszívesebben mindenkit arra biztatnék, hogy jöjjön jógázni – persze tudom, hogy nem mindenkinek ez az útja, vagy még nem jött el az ideje – , mert gazdagabbá teszi az életét. Aki jógázik, összeszedettséget és önmagára figyelést tanul, megtanulja tiszteletben tartani a Teste pillanatnyi állapotát, megtanul szeretettel és elfogadással fordulni önmagához, ami benső békét és harmonikusabb mindennapokat teremt. Azon kívül, hogy maga a mozgás jót tesz az egészségnek, és 1,5 -2 órára tökéletesen kikapcsolhatóak a mindennapi nyűgök, a jóga testi-lelki tréning, egy önmagunk felé vezető Út. És ez az Út minden pillanatában gyönyörű. 

Köszönöm szépen, Tamás, hogy Lámpás vagy ezen az Úton! Áldás kísérjen!”

 

Dudás Tünde
2018 február
„Belső béke, egyensúly”

 

„Hogy mit adott nekem a jóga? Sokat: belső béke, egyensúly, saját határaim átlépése egy-egy ászanában, rendszeresség, tudatosság, testi-lelki fejlődés. A jógaterápia során megtapasztaltam, hogy viszonylag egyszerű és otthon (egyedül) végezhető gyakorlatokkal megoldhatom az éppen aktuális panaszokat amiket a testem produkál, és közben a lelkem is fantasztikus változáson megy keresztül. A foglalkozásokon mindig átbeszéljük a tapasztalataimat, érzéseimet és ha szükséges új gyakorlatokat tanulok. Jótékony hatását szinte néhány nap alatt éreztem, így két hónap után mondhatom, hogy teljesen jól vagyok. A kiírt gyakorlatokat továbbra is rendszeresen végzem. Tamás nagyon empatikus, figyelmes. Örülök, hogy rátaláltam!”

 

Szilágyszegi Zsuzsa
2018 január