BLOG

8 fontos dolog, ha a babádnak fáj a hasa

8 fontos dolog, ha a babádnak fáj a hasa

Szülőként sok mindent megpróbálunk, hogy segítsük gyerekeinket, ha fáj nekik valami. Anyaként ösztönösen tudjuk, hogy a simogatással, masszázzsal a szeretetünk kifejezése mellett segíthetünk is a babánknak, ha fáj a hasa.

Vízgyöngyök és az élet ritmusa

Vízgyöngyök és az élet ritmusa

Van-e a víznek memóriája? Tud-e információt hordozni egy szer, ahol egyetlen hatóanyag molekula sincs jelen? Ez a cikk egy 1 éves tudományos kutatás esszenciáját hivatott bemutatni, melynek az volt a célja, hogy megérthessük, hogy működik a homeopátia. Megdöbbentő eredményekre jutottunk.

Jóga: az egészséged a mellékhatás

Jóga: az egészséged a mellékhatás

Ez egy 1 órás PodCast a jógáról, az életről, és arról, hogy mit is jelent az, hogy a jógázás mellékhatása az egészség. Zalatnai Brigitta újságíró kérdezett erről kettőnket, akik ezt át is éltük és éljük. Nagyon lendületesre, őszintére sikerült.

Test, csakrák, piramis: a megismerés szintjei

Test, csakrák, piramis: a megismerés szintjei

Ez az írás a Változtasd arannyá! című írás folytatása, és arról szól, hogy az életnek bár vannak mély buktatói, mindazonáltal feltárható az értéke-gazdagsága. És ez a gyógyulás lényege. Hihetsz-e annak, amit tapasztalsz? Mi a beavató mesterek gyógyító ajándéka? És pontosan mit jelent a test, a csakrák valósága? És hogy kapcsolódnak ehhez szellemi lények és a piramis?

A vízöntő-paradoxon és a gyógyító, kétarcú erő

A vízöntő-paradoxon és a gyógyító, kétarcú erő

A test gyógyulását két erő összjátéka hozza létre. Az, amit betegségnek hívunk mindennapi értelemben, a kellemetlen, gyakran fájdalmas kórkép már a gyógyulás folyamatának megnyilvánulása. A karma törvénye, azaz az ok-okozat törvénye szabályozza, és összefonódik az időben visszafelé ható Kegyelemmel. Épp így, a világunk gyógyulása is kétarcú. Ennek az írásnak az a célja, hogy mindezt tisztán lásd, és ezáltal reményteljesen tekinthess a jövőbe.

Csillagvitorlák

Csillagvitorlák

Most tértem vissza egy döbbenetes erejű zarándoklatból. Az Orion vagy Nimród csillagkép csillagai levetülnek a Pilisbe, és egy szakrális teret teremtenek; egy olyan teret, melyet ha az ember jár, részese lehet egy kozmikus örömünnepnek.

Kvantumjóga, avagy az élet tánca

Kvantumjóga, avagy az élet tánca

A SpiroCast II. évfolyamának 5. adásában Nandagópa, azaz Schönek Zoltán beszélgetett velem arról, hogyan is „jógáznak a kvantumok”. És arról, vajon hogyan fonódik egybe a tudomány és spiritualitás, és hogyan születhet meg mindebből egy rálátás az élet táncára, melynek nap mint nap részesei vagyunk.

Úton a béke földjére

Úton a béke földjére

Az ukrán-orosz háború egy meglepő nézőpontból. „Nagyon rég nem láttam ennyi embert, aki jelentkezik, hogy befogadjon menekülő családokat, hogy pénz, étel és ruhaadományt gyűjtsön, hogy buszokat szervezzen…” Vajon hol van az újra és újra fellángoló erőszak gyökere? Milyen az a kommunikációs jóga és milyen megoldást mutat? És vajon mi az Ember missziója a Földön?

A Fény három kapuja

A Fény három kapuja

Mi a Boldogság, honnan származik és hogyan érhető el? Jézus ezt tanítja az Olajfák hegyén: „A Fény Kincsestárának három kapuja és ennek kilenc őre van”. Mi ez a három kapu? Hogyan lehet „kopogtatni” a kapukon speciális mantrák segítségével?

Szivárvány a szakadék felett

Szivárvány a szakadék felett

Az „apokalipszis” szó a görög apokalüptóból ered, jelentése „felfed, leleplez”. A „krízis” szó a görög krisziszből ered, jelentése: döntés. … Tapasztalati tény, hogy hatalmas erőket tudunk együtt működésbe hozni. Sok milliószor hatalmasabb erőket, mint amire egyenként képesek vagyunk. … A Koronavírus elérte a célját nálad, ha fel-lélegeztél. Ha fel-lélegeztél, meggyógyultál.

Gazdagság

Gazdagság

„És attól a pillanattól elkezdődik életed legcsodálatosabb utazása – olyan luxus utazás, amit ha pénzért meg lehetne venni, sokan, nagyon sokan lennének, akik minden vagyonukat odaadnák érte, villákat, jachtokat… Azonban ezt nem tudod pénzért megvenni. Azért nem, mert már a Tiéd.”

Poszt-COVID szindróma, és a COVID oltás utáni regeneráció komplex támogatása jógával és homeopátiával

Poszt-COVID szindróma, és a COVID oltás utáni regeneráció komplex támogatása jógával és homeopátiával

Ha valakinél egy COVID19 betegség akut fázisa lezárult, azt gondolhatnánk, fellélegezhetünk. Úgy tűnik azonban, hogy ez nincs mindig így… Másrészt, a COVID oltás következtében megjelenhet a betegség lefolyásához hasonló tünet együttes, valamint ritkán súlyos állapot. Mi az a post-Covid szindróma? Mire figyeljünk? Mikor forduljunk orvoshoz? Milyen jóga program ill homeopátiás kezelés támogathatnak minket hatékonyan a regeneráció útján?

Az idő két folyója

Az idő két folyója

Hogyan oldható fel az a paradoxon, melyre Szent Ágoston rámutat? Egy különleges folyamat miatt lehetséges: jelenleg az idő egyszerre folyik két irányba, és emiatt az okozat okká válhat.

Sorsfordító idők – video blog

Sorsfordító idők – video blog

Tudtad, hogy minden vírus két komponensű? Azaz önmagában nem betegít meg. Mi kell még hozzá, hogy beteggé tegyen egy vírus? És hogy kerülhető ez el? Megvéd-e az oltás? Sorsfordító, történelmi időket élünk. De amit talán még nem látsz: 2028-ig a világunk teljesen átalakul.

Oltás vagy Oltalom?

Oltás vagy Oltalom?

A mostani helyzet akkor válik számodra megváltóvá, akkor töltötte be a járvány a funkcióját az életedben, ha ennek hatására képes vagy megváltozni – az élet maga a változás, fejlődés. Hogyan szállhatsz fel Noé bárkájára? Mit jelet és hogyan hat az Oltalom? És hogyan erősítheti még az immunrendszeredet is?

Szeretettel beoltva

Szeretettel beoltva

Azt kérdezte, hogy mi a véleményem a Covid oltásról, én mit tanácsolok. Azt feleltem, hogy bármilyen döntési helyzetbe is kerülünk, ha helyesen szeretnénk dönteni, túl kell lépni a racionális elmén. Miért, és mit jelent mindez?

A Fény korának hajnalán

A Fény korának hajnalán

Útmutatásommal megkönnyíthetem fizikai útjukat, és így könnyebben tudnak majd befelé figyelni, oda, ahol a valóban fontos dolgok történnek. Azonban nem vezethetem el őket legbenső Szentélyükbe. A Halak a „halálon” átvezető út.

A gyógyító láz

A gyógyító láz

Tudom, hogy a lázas állapot kifejezetten gyógyító. Ennek tudományos evidenciái vannak. Hogyan érdemes kezelni a lázat, és mi segíti, hogy a lázas állapotot követő testi tisztulás gyorsabb és könnyebb legyen?

Meditáció: a lényegre fókuszálva

Meditáció: a lényegre fókuszálva

Az életünket félelmek, frusztrációk, feszültségek töltik ki. Vajon mi van minden félelmünk és lét-feszültségünk mélyén? Tulajdonképpen mi a meditáció? Miért üljek le, amikor annyi dolgom van, és miért épp meditálni? Eljárok jóga órára, az nem elég? És mi köze ennek a benső harmóniához, boldogsághoz?

Jóga ingyen?

Jóga ingyen?

„Ha nagyon jónak találsz valamit, akkor kevesebbre értékeled pénz tekintetében… így gondolkodik az egész társadalmatok. Így aztán a tanáraitok éhbért kapnak, a sztriptíztáncosnőitek egész vagyont!”

Pollen allergiáról, őszintén

Pollen allergiáról, őszintén

Szerencsés az, akinél fűk és virágok allergiát okoznak, és aki tudja, hogyan segítse a tisztulást, mert ezzel elkerülhet súlyos betegségeket. Ne a polleneket és külső körülményeket okold; a megoldás az, ha segíted a szervezeted a tisztulás áldott folyamatában.

Ádám, Éva és a facebook

Ádám, Éva és a facebook

“ jó és a rossz nem más, mint ugyanannak az egységnek két aspektusa, s létük egymástól függ. … aki szándékosan táplálja a jót, tudattalanul együtt táplálja vele a rosszat.” (Rüdiger Dahlke)

Eszem-iszOM

Eszem-iszOM

“Az emberek nagy része úgy él, hogy gyilkolja önmagát. Lehet hogy harminc, negyven évbe is beletelik, amíg megölik magukat a dohányzással, ivással, a stresszel, vagy a mértéktelen evéssel, de azért ez ugyanúgy öngyilkosság.” (Dan Millman)

A betegség érted van

A betegség érted van

Az Egészség nem a betegség hiánya. Az Egészség az, amikor képes vagyok mindazt, ami velem történik, előre vivő, pozitív impulzusként tekinteni. Ezt Dr. Swami Mudrarupa tanította nekem egy jógaterápiás kurzusán.

Két úton Egy felé: fizika és jóga

Két úton Egy felé: fizika és jóga

Tizenhat évesen ajándékba kaptam az öngyilkosság gondolatát. Épp Zalakaroson nyaraltunk. Megszállt egy gondolat: senki vagyok; hiába tanulok kitartóan, képtelenség felvennem a versenyt – annyi szellemóriás van előttem. Minden erőfeszítésem, hogy igazán legyek valaki, szánalmas kapálózás csupán.