ESEMÉNYEK

Közelgő Események

június 2024

Gerinctúra a 3. szemig – spirituális túra

Egy gyönyörű, hosszú hegygerincen kapaszkodunk majd fel a Szűz csillagkép egyik tájtemplomához, Noé hegyéhez. Úgy haladsz majd felfelé saját gerinced mentén, ahogy kapaszkodunk fel a hegygerincen. Egészen a 3. szemig jutsz majd, oda, ahol az ember többet láthat, mint amit a szemei képesek számára megmutatni. 
jún. 15.
09:00 - 18:00
Börzsöny
október 2024
Nem találtunk eseményt.

Gyakori Kérdések

Spirituális túrák

Milyen egészségi állapot szükséges? Kimerítő lesz-e a túra?

A túrák közepesen nehezek, kb. 8-15 km-esek, kb. 400-690 m maximális szintkülönbséggel. Jó állóképességet igényelnek. A spirituális túrák nem a teljesítményről szólnak, nyugodt, lassú tempóban megyünk és bevárjuk egymást. Ugyanakkor a mozgásszervi, ízületi betegségek megnehezítik vagy lehetetlenné tehetik a gyaloglást. 

Lehet-e alkoholt fogyasztani, dohányozni?

Köszönjük, ha a spirituális túrákon nem fogyasztasz semmiféle alkoholos italt, és kerülöd a dohányzást!  Ezek fogyasztása eltompít, így a túrán épp azt nem tudod átélni, amiért érdemes ezen részt venni – az erdő teljességét, befogadását. Az alkohol fogyasztását a túrát megelőző 3 nap során érdemes kerülni.

Hozhatok-e kutyát?

Nem, pedig szeretjük őket. Zavarhatják a többi résztvevőt, a csöndes meditációkat. Az erdei szagok erősen hívják, akár messzire kutyusainkat, teljesen járhatatlan tereprészekre is, tapasztaltból írom ezt. S végül számodra is ez egy lehetőség, hogy Magadra figyelj.

Gyerekek jöhetnek?

Mivel ez nem egy szokványos kirándulás, hanem sokkal inkább egy belső utazás-tisztulás, így gyerekek számára (16 év alatt) nem javasoljuk a részvételt.

Jóga és meditációs táborok

Milyen egészségi állapot szükséges? Kimerítő lesz-e a túra, vagy a jóga?

A tábori szakrális túrák könnyűek, kb. 6-8 km-esek, kb. 200-300 m maximális szintkülönbséggel. Mozgásszervi, ízületi betegségek megnehezítik vagy lehetetlenné tehetik a gyaloglást. A jóga gyakorlatok könnyűek. Jöhetsz akkor is, nem vagy hajlékony. Ha bizonytalan vagy benne, hogy neked való-e, keress meg minket kérdéseiddel!

Milyen jóga vagy meditációs tapasztalat kell?

Jöhetsz akkor is, ha még nem jógáztál, vagy kezdő vagy a meditációban. Ebben az esetben azonban szívből javasoljuk, hogy menj el legalább néhány hatha jóga órára előtte.

Glutén, laktóz érzékeny vagyok. Jöhetek?

Igen. A jelentkezési lapon ezt jelölnöd kell, és biztosítunk olyan étkezést, ami ezt figyelembe veszi.  

Kérhetek-e húsos ételt a vegetáriánus helyett?

A hús fogyasztás testileg elnehezít, és olyan mentális folyamatokat generál, melyek jelentősen akadályozzák, hogy megtapasztald mindazt, amit fent leírtunk. Épp ezért a kurzuson csak vegetáriánus ételt fogyasztunk. Sőt, segítheted a kurzus mélyebb átélését, ha a kurzus előtti 1-2 hétben húst már nem veszel magadhoz.

Lehet-e alkoholt fogyasztani, dohányozni?

Köszönjük, ha a kurzus során nem fogyasztasz semmiféle alkoholos italt, és kerülöd a dohányzást!  Ezek fogyasztása is csökkenti a gyakorlatok hatékonyságát és a finomérzékelést a testben.

Hozhatok-e kutyát?

Nem, pedig szeretjük őket. Zavarhatják a többi résztvevőt, a csöndes meditációkat. Az erdei szagok erősen hívják, akár messzire kutyusainkat, teljesen járhatatlan tereprészekre is, tapasztaltból írom ezt. S végül számodra is ez egy lehetőség, hogy Magadra figyelj.

Gyerekek jöhetnek?

Mivel ez nem egy szokványos kirándulás és tábor, hanem sokkal inkább egy belső utazás-tisztulás, így gyerekek számára (16 év alatt) nem javasoljuk a részvételt.

Zarándoklatok Képekben

Noé-hegye a magas Börzsönyben

Noé-hegye a magas Börzsönyben

A Szűz-Halak zarándok út képekben   Az alábbi ídézet Az öt fa c. könyvemből származik: A hétszintű beavatás harmadik szintje a harcos. A harcos nem olyan embert jelent, aki nekimegy a másiknak, hogy vélt igazát érvényesítse, hanem olyat, aki...

Grál-völgy

Grál-völgy

Egy zarándok út képekben   Legyél az, aki vagy! Ha végig szeretnéd ezt az utat járni velem, mert nem elégszel meg az útjelző táblákkal: A következő spirituális túra időpontját megtalálod az Események menüpont alatt   UGRÁS...

Ha

Ha

Egy zarándok út képekben Ezen a spirituális túrán a Halak-csillagkép Tejút felé mutató áganak egy részét járjuk végig – ezt mutatom itt be képekben.Ez a sziklák útja. Nagyon magas rezgésű helyeken át vezet a magas Börzsönyben – táj-templomokba visz el. Ezeken a...

Régebbi Események

Nem találtunk eseményt.
Tovább