Oltás vagy Oltalom?

Szerző: | 2021. febr. 05. | Jóga gyakorlat és terápia

A mostani helyzet akkor válik számodra megváltóvá, akkor töltötte be a járvány a funkcióját az életedben, ha ennek hatására képes vagy megváltozni – az élet maga a változás, fejlődés. Hogyan szállhatsz fel Noé bárkájára? Mit jelet és hogyan hat az Oltalom? És hogyan erősítheti még az immunrendszeredet is?

avagy hogyan szállj fel Noé bárkájára

Noé próféta és a bárka, a Szaturnusz planétához tartozik… Lényegében a Szaturnusz elve hordozza a „bölcsek kövének”, illetve az „örök élet italának” nevezett őserőket és tudást. /Paksi Zoltán: Égi utak csillagüzenetei/

Szeretettel beoltva c. írásom kapcsán több visszajelzést is kaptam Tőletek, melyek rávilágítottak arra, hogy az ott elmondottakat fontos kiegészítenem – nagyon köszönöm! 

Ahogy ott írtam, lehetőségünk van túllépni az elmén, és ezáltal egy tágasabb perspektívát figyelembe véve tudunk dönteni, pl. abban a kérdésben, beoltassam-e magam a Covid-19 elleni oltással vagy sem. Mindehhez az eszközöket is megmutattam; és szóltam arról is, hogy ennek használata nem csupán a felelősségteljes döntést könnyíti meg, hanem felszabadít. 

Felhívtam a figyelmet továbbá arra, hogy a vízözön itt van, ugyanakkor lehetőségünk van felszállni Noé bárkájára, melynek kapuja Benned nyílik. Ebben az írásomban megmutatom, hogy tudod ezt megtenni; meglepően egyszerű.

Noé bárkájának 7 lépcsője

Minden betegségnek és csapásnak, mely megjelenik az életünkben, van egy potenciális megváltó dimenziója. – tanítja Eckhart Tolle.

A mostani helyzet akkor válik számodra megváltóvá, akkor töltötte be a járvány a funkcióját az életedben, ha ennek hatására képes vagy megváltozni – az élet maga a változás, fejlődés. 

Emberi létünk legnagyobb ajándéka a szabad akarat és az intelligencia: megválaszthatjuk a változás irányát, és felismerhetjük, melyik irány hoz békét és örömet, növekvő szabadságot az életünkbe. 

Apró és követhető lépéseket szeretnék mutatni Neked, melyhez nem szükséges a test rugalmassága, és bárki gyakorolhatja, függetlenül attól, hány éves, ill. gyakorolt-e már korábban jógát vagy bármilyen más spirituális gyakorlatokat.

Azt gondolom, érdemes az alábbi gyakorlatra napi 15-20 percet szentelni, mert megváltó ereje hatalmas:

  1. Gyújts meg egy gyertyát! Teremts valahol az otthonodban egy szegletet, ahol minden nap tudsz nyugodtan, zavartalanul gyakorolni! Ülj le egy párnára, vagy egy székre! Ha teheted, egyenes háttal ülj! Ha nem tudsz ülni, végezheted úgy, ahogy épp vagy.
  2. Hajolj előre! Fontos, hogy ne erőlködj, és könnyen tudj lélegezni előrehajolt helyzetben is! A homlokod kerüljön az előrehajlásnál megtámasztott helyzetbe! Ha merev a hátad, derekad, vagy magas a vérnyomásod, tegyél a homlokod alá egy vagy több párnát, vagy hajolj székre előre! Lazíts, és lélegezz nyugodtan, hasi légzéssel! Engedd, hogy a gondolatok, feszültségek távozzanak belőled. Maradj így 1 percig, majd lassan egyenesedj fel!
  3. Ajánld fel a napi gyakorlásodat, hogy ne csak a Te javadat szolgálja, hanem szolgálja a körülötted élők, valamennyi embertársad, valamint a Földön élő valamennyi élőlény javát is. Ez annak tudatosítása, hogy lényegünkben mindannyian egyek vagyunk. Magad előtt összetett kezekkel érdemes megtenni, úgy, hogy a hüvelykujj érinti a szegycsontot.
  4. Mondj el egy fohászt vagy imát! – ez az elme terében olyan hullámokat kelt, melyek irányt adnak neked a továbbiakhoz. Én az arámi Miatyánk gyönyörű fordítását használom, de használhatsz mást is, ami közel áll hozzád. Fontos, hogy mindig ugyanazt használd! És ne csak kimondd a szavakat (hangosan vagy magadban), hanem éld is át!
  5. Használj egy mantrát, mely megemeli a rezgésszámodat! A mantrák speciális rezgést hoznak létre a testben és elmében, melyek megkönnyítik a kapcsolódást egy tágasabb tudatállapothoz. Én a Gajatri-mantrát ajánlom. Ez az intelligencia, a benső Nap ébresztésének mantrája. A mantrát legalább 11-szer ismételd!
  6. Végezz rövid meditációt! Ha van saját meditációs technikád, használd azt! Ha nincs, ide kattintva érhetsz el egy általam tartott rövid meditáció hanganyagát. Használd addig, míg megtanulod, utána pedig engedd el, és végezd magad bártan! 
  7. Térj vissza, és adj hálát! Tudatosítsd újra a belégzésedet, engedd, hogy megtöltsön, átjárjon az élet öröme, szeretete. Lassan nyisd a szemed, és nézd még pár pillanatig a gyertyát! Majd adj hálát annak, hogy vagy, lélegzel, és hogy olyan sok jó dolgot adhatsz a világnak. 

Reggelente ezt követően, ha időd engedi, érdemes elvégezni a test-templom és elme terének tisztítását, feltöltését. Ezt a rövid reggeli gyakorlatsort ajánlom a 20+ és ezt a 35+ korosztálynak.

Oltás, oltatlanság – Oltalom

Ha gyakorlod minden nap a fentieket, észreveszed majd, hogy egy kicsit nagyobb a béke benned, mint amikor leültél gyakorolni. És egyre több szép dolgot veszel majd észre a nap során. Kedvesebb leszel, és hozzád is kedvesebbek lesznek az emberek. Egyre sugárzóbbá válsz, energikusabbá, és ez inspirál és emel majd másokat is körülötted.

Nem az számít tehát igazán, hogy beoltatod-e magad vagy sem, hanem az, hogy tudod, mert tapasztalod: Oltalomban élsz. 

A napi, rendszeres gyakorlás nem ahhoz kell, hogy az Oltalmat kiérdemeld – nem kell semmit kiérdemelned. A napi gyakorlás ahhoz kell, hogy képes legyél észrevenni az Oltalmat magadban és magad körül – járvány ide vagy oda. Ez az emelkedett tudatosság hozza meg a biztonságot, stabilitást, életkedvet – amivel egyébként együtt jár az erős immunrendszer is. 

És ami nagyon fontos: sosem vagy egyedül. Amikor tavaly a Szűz-Halak zarándoklatot jártam, végül annak legszentebb pontjára, a Börzsöny egyik mély völgyében megbújó Grálhoz érkeztem. Meditációm végén ez a kép jött velem:

… a Földet ragyogó aranyháló fogja körbe, melyet Mesterek százai, ezrei tartanak, akik segítik, hogy együtt gyógyulhassunk, ébredjünk. /részlet az Ahol a párhuzamosok egybeérnek könyvből/

Az időt azért kaptuk, hogy átélhessük ébredésünk gyönyörű ívét – megláthassuk a szivárványt az özönvíz felett. Hogy megtapasztaljuk Isten ragyogó szövetségének jelenlétét minden lélegzetben.

Ha szívesen olvasnál többet arról, hogyan támogathatja ezt az ébredést a Pilis és a Börzsöny szakrális tere, ajánlom szeretettel a figyelmedbe az Ahol a párhuzamosak egybeérnek c. könyvemet. 

Rendszeresen viszek spirituális túrákat a Szűz-Halak csillagkép energia terébe. Ezekről ide kattintva tájékozódhatsz.