B. T. AILA

Spirituális túrák

Szűz-Halak zarándoklat a Börzsönyben

A zarándoklat, vagy spirituális túra más, mint egy kirándulás, vagy hagyományos túra. A cél nem csupán az, hogy a jó levegőn legyél és átmozgasd magad, habár ez már önmagában is gyógyító. 

A cél, hogy mélyen kapcsolódj önmagadhoz, átérezd az egységedet az erdővel, és ezáltal kilélegezhesd mindazt, amit feleslegesen cipelsz magaddal. Az erdő, ha megfelelően közeledsz felé – az út elején megmutatom, hogyan érdemes – átalakít, segít fellélegezned. Az erdő mélyen gyógyít.

 

spirituális élmény

Miben más, mint egy hagyományos túra vagy kirándulás?

Aki zarándoklatra jön, már nem csupán önmagáért szeretne tenni. Amikor átérezzük, hogy kapunk és adunk, hogy mindez rajtunk át áramlik, felismerjük, hogy ez hozza el a valódi boldogságot. 

Mi az a Szűz-Halak zarándoklat?

A Szűz-Halak egy beavató út, általa összekapcsolódik benned a Föld és az Ég. Lehetővé teszi, hogy a világban a körülötted épp zajló életeseményekben felfedezhesd a Fényt, a spirituális növekedés jeleit és csodáját. 

A földre vetülő Szűz és Halak csillagképekre 2020-ban bukkantam rá egy benső útmutatást követve. Az általam vezetett zarándokutak magas rezgésű helyekre, ún. tájtemplomokba vezetnek el a magas Börzsönyben. Ezeken a helyeken meditálni mélyen gyógyító, feltöltő, átlényegítő.

 Az zarándoklatokon mindig sor kerül egy kb. 1 órás erdei előadásra is, a következő témában:

Fákról (spirituális vonatkozás is)

A meditációról

Kvantumfizika és spiritualitás kapcsolatáról

Szűz-Halak zarándoklatról

Tájtemplomokról, energialiftekről

Élet és halálerőkről

Keleti 7 szintű beavatásról (lásd Az öt fa c. könyv) 

Öt érzékszerven túli tapasztalatokról

Sors keresztjéről (lásd Az öt fa c. könyv)

Fák gyógyító erejéről

 

És amit látsz, megtapasztalja majd a világ, és tanúbizonyságot tesz majd amellett. Tehát a világnak csak a te gyógyulásodra van szüksége, hogy meggyógyulhasson.”
Csodák tanítása

A túravezető

Dr. Bükki Tamás Aila – zarándoklat vezető, író, fizikus (Ph.D), minősített jógaoktató, jógaterapeuta. A fákat rendkívül szereti. Rendszeresen vezet spirituális túrákat és zarándoklatokat a Dunakanyar hegyeinek tájtemplomaiba, ahol az ember ráébredhet mély összefonódására mindazzal, ami él.

Úgy tartja, hogy ez a Föld nevű bárka gyönyörű, és biztos abban, hogy együtt képesek leszünk megőrizni olyannak, ahol jó élni.

Eljött az idő, hogy sok Mester éljen világszerte, hogy segítsenek lehorgonyozni az új energiát, a kitágult tudatosság energiáját, és a Krisztus mag energiáját, amely most borul virágba a Földön.
Adamus Saint-Germain: Az új energia Mesterei

Zarándoklatok Képekben

Nézz bele, hogy milyen!

Noé-hegye a magas Börzsönyben

Noé-hegye a magas Börzsönyben

A Szűz-Halak zarándok út képekben   Az alábbi ídézet Az öt fa c. könyvemből származik: A hétszintű beavatás harmadik szintje a harcos. A harcos nem olyan embert jelent, aki nekimegy a másiknak, hogy vélt igazát érvényesítse, hanem olyat, aki...

Grál-völgy

Grál-völgy

Egy zarándok út képekben   Legyél az, aki vagy! Ha végig szeretnéd ezt az utat járni velem, mert nem elégszel meg az útjelző táblákkal: A következő spirituális túra időpontját megtalálod az Események menüpont alatt   UGRÁS...

Ha

Ha

Egy zarándok út képekben Ezen a spirituális túrán a Halak-csillagkép Tejút felé mutató áganak egy részét járjuk végig – ezt mutatom itt be képekben.Ez a sziklák útja. Nagyon magas rezgésű helyeken át vezet a magas Börzsönyben – táj-templomokba visz el. Ezeken a...

Mutathatok még több izgalmas dolgot?

Részt vehetek egy ilyen spirituális túrán?

Igen. Szeretettel látlak az egynapos spirituális túrákon is, ilyeneket havonta tartok. 

A csoportos spirituális túrák a magas Börzsönyben vannak. Minden túrán más-más tájtemplomba megyünk el meditálni, töltődni. Ezek a csöndes túrák 8-15 km hosszúak, és általában a szintkülönbség 490 és 690 m közt van. Nem sietünk, ez nem teljesítménytúra, de azért jó állóképességet kíván. 

Ha úgy döntesz, elkísérsz egy ilyen zarándokúton, örömmel mutatom az utat. Az út azonban a Te önálló utad lesz. Ezt erősíti majd az is, hogy az út során végig maunában, azaz csöndben leszünk. Ha úgy döntesz, hogy elkísérsz, akkor ezt vállalod. A mauna egy nagy erejű eszköz: segít megőrizni energiáinkat, és segítségével a benső folyamatokra, önmagunkhoz és a természethez való kapcsolódásra sokkal jobban tudunk fókuszálni.

Egy spirituális túra tehát nem a teljesítményről szól. Hanem arról, hogy a táj segítségével mélyen kapcsolódhass önmagadhoz.

 Gyere és próbáld ki!

közelgő

Spirituális túrák

Válaszd ki a számodra megfelelő alkalmat és az esemény oldalán tudsz jelentkezni.

június 2024

Gerinctúra a 3. szemig – spirituális túra

Egy gyönyörű, hosszú hegygerincen kapaszkodunk majd fel a Szűz csillagkép egyik tájtemplomához, Noé hegyéhez. Úgy haladsz majd felfelé saját gerinced mentén, ahogy kapaszkodunk fel a hegygerincen. Egészen a 3. szemig jutsz majd, oda, ahol az ember többet láthat, mint amit a szemei képesek számára megmutatni. 
jún 15
09:00 - 18:00
Börzsöny
Nem találtunk eseményt.

A spirituális túrákról írtátok…

Majd az jött fel bennem, hogy az Erdő a barátjává fogadott. És nem úgy, ahogyan én fogadok valakit barátommá. Beölelt engem, megmutatta magát és hagyta, hogy puhán lépdeljek ősidős hátán. Majd jött egy következő, hogy minden folyamatban van. Az, amit látunk-hallunk csak most tapasztalható. Bár úgy tűnik, hogy az idő megállt ott. Pedig az élet a halálban is folyamatosan van jelen. Magamban is ezt a folyamatosságot felfedeztem. Aztán lett mondanivaló bennem, amit este annak, akinek szántam, el is mondtam. A másik nem értette, hogy miről beszélek. Ahogy te is mondtad, mindannyiunknak más útja van, de mind ugyanoda vezet, ha kell évezredek alatt. Ebből a szemszögből nézve, mindenki ott van, ahol lennie kell. És ez szabadságot ad.„

K. Edina (egyik Szűz-Halak zarándoklat kapcsán)

Rengeteget adott a tavaszi tábor tapasztalata. Valójában nem tudom mi történt ott, de azóta: nem nézek tv-t, nem hallgatok rádiót (számomra túl zajos), éberebb vagyok a külső-belső történésekre (tisztábban látok talán), átfordult bennem valami a magányt illetőleg, a nehézségek ellenére hálával értékelem az előnyeit; a házam, a kertem, szeretem a csendjét, a szépségét, amit alkottam (minden nap rácsodálkozással tölt el) az erdő közelségét. Megerősített abban, hogy nem vagyok csodabogár, létezik az a világ a Föld nevű bolygón is (bár tapasztalatom szerint csak szűk körben), az az érték  amiben élek.”

F. Éva (a Bükkfennsíkon tartott spirituális túra és meditációs tábor kapcsán)

Részvételi díj

A séták adományosak – annyit adj, amennyit örömmel adni tudsz. Ajánlott adomány összege: 5 és 15 ezer Ft között van.

ADAKOZUNK

Az adományod 50%-ával új fák ültetését támogatod, ugyanis átutalom ezeket hazai és külföldi faültető szervezeteknek, pl.  10 millió Fa  vagy Grow Billion Trees. Minden 5 ezer Ft-ból egy fát ültetsz el – hozzájárulva ezzel is a Bolygónk megmentéséhez.

Gyakori Kérdések

Milyen egészségi állapot szükséges? Kimerítő lesz-e a túra?

A túrák közepesen nehezek, kb. 8-15 km-esek, kb. 400-690 m maximális szintkülönbséggel. Jó állóképességet igényelnek. A spirituális túrák nem a teljesítményről szólnak, nyugodt, lassú tempóban megyünk és bevárjuk egymást. Ugyanakkor a mozgásszervi, ízületi betegségek megnehezítik vagy lehetetlenné tehetik a gyaloglást. 

Lehet-e alkoholt fogyasztani, dohányozni?

Köszönjük, ha a spirituális túrákon nem fogyasztasz semmiféle alkoholos italt, és kerülöd a dohányzást!  Ezek fogyasztása eltompít, így a sétán épp azt nem tudod átélni, amiért érdemes ezen részt venni – az erdő teljességét, befogadását. Az alkohol fogyasztását a túrát megelőző 3 nap során érdemes kerülni.

Hozhatok-e kutyát?

Nem, pedig szeretjük őket. Zavarhatják a többi résztvevőt, a csöndes meditációkat. Az különféle szagok erősen hívják, akár messzire kutyusainkat, teljesen járhatatlan tereprészekre is, tapasztaltból írom ezt. S végül számodra is ez egy lehetőség, hogy Magadra figyelj.

Gyerekek jöhetnek?

Mivel ez nem egy szokványos kirándulás, hanem sokkal inkább egy belső utazás-tisztulás, így gyerekek számára (16 év alatt) nem javasoljuk a részvételt.