Békét teremteni – őszi jóga, meditációs és spirituális túra tábor a Bükkfensíkon

Amint bent, úgy kint

Ne harcolj a békéért, békélj meg a békéért! (ismeretlen szerző)

Miért különleges? 

Ha elcsöndesedsz, képes leszel ebből a csöndből úgy megnyilatkozni, hogy az a béke forrása legyen benned és körülötted is.

Az eszközök mindehhez: jóga, erőszakmentes, vagy más néven együttműködő kommunikáció, meditáció, mantrák, valamint szakrális túrák: fák, hegyek, napfény és friss levegő – 4 nap a Bükk szívében, az aranyló őszben.

A jóga órákon könnyű gyakorlatokkal átjárhatóvá tesszük az energia rendszerünk, majd megtanítok majd neked egy mantrás gyakorlatsort, ami rendkívül hatékony az életút elakadások oldásában. Lehetsz kezdő is, vagy akár haladó. 

Megtanulhatod és gyakorolhatod az erőszakmentes, más néven együttműködő kommunikáció (EMK) alapjait. Ez egy csodálatos eszköz, ami hozzásegít, hogy szívtől szívig ívelő híd épülhessen az emberek között. Így a konfliktusban lévő felek rájöhetnek, nem ellenségek, és egymás érzéseit és szükségleteit figyelembevéve képesek lesznek együttműködni, megbékélni.

Sőt, megtanítok neked egy párkapcsolati terápiás módszert is. Ezzel, akár napi 10 perc, vagy heti fél óra minőségi idővel felfrissíthetitek, vagy akár megmenthetitek akadozó félben lévő kapcsolatotokat.

És persze ott vannak a gyönyörű, ősi fák, akik összekapcsolódnak, és egymást segítik-táplálják. Ehhez a gyógyító, békét hozó erőtérhez is kapcsolódhatsz majd a spirituális túrákon.

mindennapi meditáció pedig mélyen gyógyító. Megmutatom majd, hogyan élheted át a lényedben tükröződő gyógyító rezgéseket. Ha van már jártasságod ebben, az jó, de ha nincs, az sem gond, segítek majd.

Ha kiegyensúlyozott és békés vagy – és úgy tapasztalom, 4 nap után mindenki így tér haza – akkor ezt fogod kisugározni a világba. És hidd el, pont ez az, ami számít.

Rengeteget adott a tavaszi tábor tapasztalata. Valójában nem tudom mi történt ott, de azóta: nem nézek tv-t, nem hallgatok rádiót (számomra túl zajos), éberebb vagyok a külső-belső történésekre (tisztábban látok talán), átfordult bennem valami a magányt illetőleg, a nehézségek ellenére hálával értékelem az előnyeit; a házam, a kertem, szeretem a csendjét, a szépségét, amit alkottam (minden nap rácsodálkozással tölt el) az erdő közelségét. Megerősített abban, hogy nem vagyok csodabogár, létezik az a világ a Föld nevű bolygón is (bár tapasztalatom szerint csak szűk körben), az az érték  amiben élek.” – F. Éva (a Bükkfennsíkon tartott spirituális túra és meditációs tábor kapcsán. Táborvezető: Dr. Bükki Tamás Aila)

A fák a világ legtársasabb lényei. Az egész erdő együtt él, lüktet, a fák millió gombafonallal, gyökérzetükön keresztül, és lombjaikon keresztül érzik és segítik egymást. A fák téged is befogadnak, átölelnek, ringatnak, felemelnek. 

A tábor során minden nap többször kapcsolódunk a természethez, rövid spirituális-meditációs túrákat teszünk. A túrákon teljesen csendben leszünk. A csend segít, hogy magadhoz kapcsolódj, és fákhoz kapcsolódj. 

És ekkor jön a meglepetés: másokhoz is elkezdesz egész másképp kapcsolódni. Az erdők és a fák: gyógyítanak!

Minden, amit tenni fogunk, a jóga, a túrák, a mantrák (speciális energiával feltöltött rezgés-kódok), mind-mind azt szolgálja majd, hogy teljesebb és mélyebb legyen a meditációd, és átjárjon egy derűs béke. Szvámi Véda Bháráti így tanítja: akkor sikeres a meditációd, ha nagyobb a béke benned utána, mint előtte volt.  

Mit tartalmaz ez a tábor?

 • Szállást 2 ágyas, fürdőszobás apartmanokban (idegenforgalmi adóval). Felárral 1 ágyas elhelyezésre is van lehetőség.
 • Teljes ellátást: ízletes, bőséges vegetáriánus reggeli, ebéd és vacsora (csütörtök déltől vasárnap délig)
 • Jóga órák, meditációk, és kommunikációs gyakorlatok vezetését
 • 3 meditációs túra vezetését 
 • 3 előadást 

A tábor során a 3 előadáson erről lesz szó:

 • Mi a meditáció, és mi segíti?
 • az erőszakmentes vagy együttműködő kommunikáció (EMK), amely a kommunikáció jógája. 
 • Megmutatok neked egy technikát, mely fantasztikusan erőteljes párkapcsolati gyógyulást hozhat számodra – gyakorolhatod a kedveseddel, gyermekeddel, szüleiddel is.
 • És szó lesz még a fák titkairól is.  

A magány az elme álma. Sosem vagy egyedül. 

Mikor való neked ez a tábor?

Ez a tábor neked való, akkor, ha szeretnél

 • fejlődni spirituálisan
 • feltöltődni
 • mélyebb önismeretre szert tenni
 • megtanulni nagyobb szeretettel kommunikálni
 • békében élni önmagaddal és másokkal
 • szeretnéd elmélyíteni a meditációd, vagy megtanulni meditálni (elindulni ezen az úton)
 • pozitívan állni a jövőhöz, és a jót erősíteni magadban és magad körül
 • szeretnéd megtapasztalni az erdő feltöltő erejét

 

Jöhetsz akkor is, ha valamilyen betegséggel élsz. Például különösen gyógyító lesz számodra, ha depressziós vagy, valamint bizonyos pszichoszomatikus betegségek esetén, vagy ha az endokrin rendszer ill. idegrendszer valamilyen egyensúlyvesztéses állapotával élsz, pl. cukorbetegség, pajzsmirigy alul vagy túlműködés.

A tábor ellenjavallt számodra akkor, ha krónikus mozgásszervi betegséged van és fájdalmas a mozgás. Szívbetegség esetén, vagy ha más súlyosabb krónikus állapottal élsz, kérlek, hogy mindenképp beszéljünk, mert azt szeretném, hogy élmény legyen neked, feltöltő és gyógyító.   

Kérlek, hogy jelentkezésednél mindenképp őszintén add meg pillanatnyi egészségi állapotod, mert csak így tudok segíteni neked – ha ezt szeretnéd!

  Mikor és hol lesz a tábor?

   tábor 4 nap/3 éjszaka, a Bükk emelő terében lesz az aranyló őszben. 

  2023. szeptember 28. (csütörtök) reggeltől október 1. vasárnap délutánig tart.

  A szállás a Bükk szívében, a Bükk fennsík hegyvidéki klímájában, lakott területtől távol, ősbükkösben felépült Pálos kolostor romjainak közvetlen szomszédságában található. A pontos helyet, és az odajutáshoz segítséget a jelentkezést követően adjuk meg. 

  Mennyibe kerül?

  A részvétel teljes ára: 98.000 Ft/fő.

  Kedvezéményes jelentkezés 2023. július 1-ig: 88.000 Ft/fő. A kedvezmény akkor érvényes, ha az előleget július. 1-ig befizetted.

  Előleg: 23.000 Ft. Az előleg lemondás esetén nem visszatérítendő, de átruházható. A befizetett előleget csak abban az esetben utalom vissza, ha bármilyen, rajtunk kívül álló okból a tábort nem tudom megtartani. Ebben az esetben az előleget 3 munkanapon belül visszafizetem.

  Az előlegen felüli részt a helyszínen készpénzzel fizetheted majd ki.

  Egyágyas felár: 24.000 Ft/fő.

  A szállás és étkezés költségét SZÉP kártyával is fizetheted (bármely zsebből, és banktól) Részletek a jel. lapon.

  Hogyan és meddig jelentkezhetek? 

  1. Kattints a [Regisztráció] gombra és töltsd ki a jelentkezési lapot! 
  2. Egy munkanapon belül számlát állítok ki Neked az előlegről, melyet átutalással vagy bankkártyával is fizethetsz. 
  3. Az előleg befizetését visszaigazolom, és ezzel a jelentkezésed kész is.

  Regisztráció

  Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 14.  

  A tábor maximális létszáma 22 fő. A helyeket a jelentkezés sorrendjében fogadom el. 

  A gyakorlat végén, mikor feküdtünk a matracon és közben szólt a zene, a következő történt: a rezgések különös módon átjártak. Mintha lyukas lett volna az egész testem, illetve „könnyen átjárható”, nem szilárd anyagból lévő. Ahogy szólt a zene, a teremben mindenfelől hallottam. Az energiahullámok, rezgések áthatoltak rajtam, oldalról és mindenfelől. Az energia hullámokkal együtt szétterjedtem én is. Energia hullámként kimentem az erdőbe, és az egyik fába (mely lehetett akár az általam választott szép vastag törzsű bükkfa is) belementem. Bent a fa törzsében alulról fölfelé spirálisan tekeregve haladtam. Ez egy fény-áramlás volt egyben, mert a fa törzse fényes volt belül. Majd feljutottam a lombokba, és szétáradtam a leveleken. A madarak ugrándoztak rajtam, vagyis a leveleken, és énekeltek is. Mindenfelé szét tudtam áradni, amire vagy akire gondoltam, ott voltam, benne illetve körülötte voltam. Az egyik álmombeli helyszín ugrott be a lépcsősorral és távolban a hegyekkel. Abban a pillanatban Tibetben voltam egy kolostorban, ahol épp egy ünnepi szertartás volt. A hely négyzet alakú volt, virágokkal volt díszítve, szólt a zene, és az ének. A következő pillanatban a Duna-kanyart láttam, és a Pilisben voltam. Tibet és Pilis összekapcsolódott. Aztán emelkedtem tovább az Univerzumba, a tér és idő nélküli világba. Ott szellemi lények voltak. Magas rangú, méltóságteljes szellemi lények…  Nem emlékszem hogy tértem vissza. Talán vége lett a zenének, és meg kellett mozgatni magunkat? Talán így. Még sokáig a hatása alatt voltam ennek az élménynek. Csak ültem a szőnyegen és OTT is voltam, meg ITT is voltam. CSODÁS ÉLMÉNY VOLT. Hálásan köszönöm Neked!” – Sz. Rita, egyik résztvevő a tavaszi táboron

  Az esemény befejeződött.

  Dátum

  2023. szept 28. - 2023. okt 01.
  Lejárt!

  időpont

  09:00 - 16:00

  Résztvételi díj

  2023 július 1-ig: 88.000 Ft, utána 98.000 Ft

  Bővebben

  REGISZTRÁCIÓ

  helyszín

  Bükk hegység

  Szervező

  Bükki Tamás Aila
  Bükki Tamás Aila
  Telefon
  +36 30/375-1960
  Email
  gajatrijoga@gmail.com
  Honlap
  https://gajatri.hu
  QR Code